Zo 11/6/17

Special Guest Guy De Mey


Jezuïetenkapel, Pontstraat 7, Aalst (11:30h)

Bestel tickets >
Sint-Baafskerk, Sint-Bavostraat 5, Aardenburg – NL (16:00h)

Bestel tickets: Aardenburg >


Onder de titel ‘Sing unto God’ wil het ensemble BachPlus de Belgische tenor Guy De Mey in de bloemetjes zetten ter gelegenheid van zijn indrukwekkende 40jarige zangcarrière.  Hij begon als jonge knaap in de Belgische stad Sint-Niklaas en wist de ganse wereld te bekoren met zijn prachtige stem die hem op de grootste internationale concertpodia en gerenommeerde operahuizen bracht: o.a. de Scala (Milaan), Covent Garden (Londen) , het Liceu (Barcelona), het Teatro Real (Madrid), de Opéra National (Paris), de Bayerische Staatsoper (München) en de Nationale Opera (Amsterdam).

Het programma weerspiegelt de muziek waarin Guy zich als een vis in het water voelt.  Op het menu deze keer geen Bach maar muziek van Claudio Monteverdi, Georg Philipp Telemann en Georg Friedrich Händel, drie componisten die De Mey een warm hart toedraagt.  Samen met Bart Naessens, de artistieke leider van het ensemble BachPlus smeedden ze een eigenzinnige keuze uit het repertoire van deze drie barokke grootmeester tot één boeiend geheel.  Het prachtige Lamento della Ninfa, aria’s uit Telemanns Der geduldige Sokrates en fragmenten uit Judas Maccabeus en Jephta vormen de hoofdbrok van een tot de verbeelding sprekend programma.

Een grote 11-koppige strijkersgroep, basso continuospelers, 2 hobo’s en een trompet begeleiden hierbij de gevierde Belgische tenor.  Vier ripienozangers vervolledigen de cast, waardoor er ter gelegenheid van deze feestelijkheden, maar ook als apotheose van een alweer bijzonder geslaagde samenwerking tussen Bachcomité Aardenburg en BachPlus in Aardenburg alle registers worden opengetrokken.


Artistieke leiding

Bart Naessens

Zang

Tenor solo Guy De Mey

Sopraan Amaryllis Dieltiens
Alt Helen Cassano
Tenor Yves Van Handenhove
Bas Joris Derder

Instrumentalisten

Viool 1 Annelies Decock
Viool 1 Izana Soria
Viool 1 Marieke Vos
Viool 2 Elise van der Wel
Viool 2 Gisela Cammaert
Viool 2 NN
Viola Kaat De Cock
Viola Manuela Bucher
Cello Thomas Luks
Violone Hendrik-Jan Wolfert

Hobo 1 Marcel Ponseele
Hobo 2 Dymphna Vandenabeele

Tromba 1 Paul Voet

Cembalo Korneel Bernolet

Organo/directie Bart Naessens

Reacties zijn afgesloten