Judas Maccabäus

B’Rock en BachPlus. Niet alleen figuurlijk, maar vooral letterlijk klinkt dit als de perfecte match. Eerder maakte Bart Naessens reeds zijn opwachting bij B’Rock in de poëtische dansproductie Mea Culpa en een hedendaagse lezing van Purcells Dido and Aeneas; nu leidt deze telg van de B’Rock-familie koor en orkest met onverdroten drive doorheen Handels onverwoestbare Judas Maccabäus.

Waarom het werk een van Handels meest bejubelde oratoria is en keer op keer de juiste snaar beroert, moet je niet ver zoeken. Al in de indrukwekkende ouverture vind je alle ingrediënten die het werk in zijn geheel kenmerken en bijdragen tot zijn succes: puntige ritmes, expressieve melodieën en dramatische harmonieën. Ook in de daaropvolgende koren, aria’s en duetten toont Handel zich van zijn beste kant. Met slimme afwisselingen tussen mineur en majeur, muzikale woordschilderingen en de perfecte balans tussen ingetogenheid en uitbundigheid creëert hij een ongezien rijke compositie, die je gekluisterd houdt aan elke noot.

Voeg bij dat alles het energieke, triomfantelijke verhaal van de Oud-Testamentische revolutionair Judas de Makkabeeër, en je weet het: dit oratorium is er eentje voor de eeuwigheid. Onverwoestbaar dus.
 


  • Stadtkirche Bayreuth
  • Kirchplatz 1
  • Bayreuth
  • Duitsland

Praktische details

  • 7 september 2021 18:30   -   21:00