Sopranen

Griet_De_Geyter

Griet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door een verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Dit vertaalde zich in een eclectische carrière die vele stijlen omvat: van polyfonie tot hedendaagse muziek zowel in opera en oratorium als in het lied- en kamermuziekrepertoire. Griet specialiseerde zich in het uitvoeren van vocale muziek uit de laat-renaissance tot hoog-barok, met o.a. een video-opname als sopraansoliste in de Mattheuspassie met de Nederlandse Bachvereniging voor AllOfBach en verschillende concerten als soliste met Il Gardellino, Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Le Poème Harmonique, BachPlus en vele andere. Als 7-jarige startte Griet haar muzikale opleiding met cursussen blokfluit, zang en piano aan de muziekacademie van Lebbeke. Na het behalen van haar masterdiploma’s zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut te Leuven, vervolgde ze haar vocale studies in Den Haag en Amsterdam aan de Nederlandse Opera Academie waar ze ook de Ruim Baan Voor Talent-prijs ontving om haar vocale studies verder te zetten bij Jard van Nes en Margreet Honig. www.grietdegeyter.be

Amaryllis Dieltiens studeerde zang bij Lieve Vanhaverbeke en bij haar huidige zangcoach Margreet Honig. Haar repertoire reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw en dit in zowel het oratorium- als operagenre. Begin 2007 richtte ze samen met Bart Naessens het ensemble “Capriola Di Gioia” op. Ze delen hun passie voor het 17e eeuwse- en barokke repertoire en zien het als een uitdaging om deze aangrijpende muziek op zeer persoonlijke- en expressieve wijze te delen met hun publiek. www.amaryllisdieltiens.be

Elisabeth Hermans studeerde bij Lieve Vanhaverbeke aan het Lemmensinstituut en verder bij Lucienne Van Dijck, Greta De Reyghere en Ingeborg Danz. Als ensemblezangeres zingt ze bij de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale-Gent waarmee ze concerten gaf in binnen-en buitenland.  Als soliste bij La Petite Bande. Ze geeft les in het Lemmensinstituut en in de academie van Lede.

Sarah Van Mol voltooide in juni 2001 zij haar meesteropleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen in de klas van Bernadette Degelin. Als ensemblezangeres is Sarah vast verbonden aan het Vlaams Radiokoor en zingt ze regelmatig bij andere professionele ensembles, waaronder Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Currende, Psallentes, Ultremontano en Aquarius. Bij het ensemble Euterpe Baroque Consort, waar zij vaste soliste is, kan ze zich uitleven in werken van Monteverdi, Carissimi en tijdgenoten.

Kristien Nijs (°1991) uit Diest begon haar zangstudies op 16-jarige leeftijd in de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Deze studies zette ze uiteindelijk verder aan LUCA-School of Arts campus Lemmensinstituut te Leuven. Hier behaalde ze in 2015 haar Masterdiploma zang met onderscheiding bij Greetje Anthoni en Marina Smolders. Haar passie ligt vooral bij de oude muziek die ze ontdekte in het Atelier Oude Muziek bij Erik van Nevel. Zo is ze zangeres bij Bachplus o.l.v. Bart Naessens en het ensemble Psallentes, o.l.v. Hendrik van den Abeele. Daarnaast nam ze ook al aan verschilllende projecten deel bij La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. Ze geeft les in GAMW te Geel en de Academie voor Muziek en Woord in Mol.