Zangers


Griet_De_GeyterGriet De Geyter was al van jongs af aan geboeid door een verscheidenheid aan muzikale genres en de mogelijkheden van de stem. Dit vertaalde zich in een eclectische carrière die vele stijlen omvat: van polyfonie tot hedendaagse muziek zowel in opera en oratorium als in het lied- en kamermuziekrepertoire. Griet specialiseerde zich in het uitvoeren van vocale muziek uit de laat-renaissance tot hoog-barok, met o.a. een video-opname als sopraansoliste in de Mattheuspassie met de Nederlandse Bachvereniging voor AllOfBach en verschillende concerten als soliste met Il Gardellino, Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Le Poème Harmonique, BachPlus en vele andere. Als 7-jarige startte Griet haar muzikale opleiding met cursussen blokfluit, zang en piano aan de muziekacademie van Lebbeke. Na het behalen van haar masterdiploma’s zang en blokfluit aan het Lemmensinstituut te Leuven, vervolgde ze haar vocale studies in Den Haag en Amsterdam aan de Nederlandse Opera Academie waar ze ook de Ruim Baan Voor Talent-prijs ontving om haar vocale studies verder te zetten bij Jard van Nes en Margreet Honig. www.grietdegeyter.be

AmaryllisDieltiensAmaryllis  Dieltiens studeerde zang bij Lieve Vanhaverbeke en bij haar huidige zangcoach Margreet Honig. Haar repertoire reikt van de vroege barok tot en met de 20ste eeuw en dit in zowel het oratorium- als operagenre. Begin 2007 richtte ze samen met Bart Naessens het ensemble “Capriola Di Gioia” op. Ze  delen hun passie voor het 17e eeuwse- en barokke repertoire en zien het als een uitdaging om deze aangrijpende muziek op zeer persoonlijke- en expressieve wijze te delen met hun publiek. www.amaryllisdieltiens.be

EElisabeth_Hermanslisabeth Hermans studeerde bij Lieve Vanhaverbeke aan het Lemmensinstituut en verder bij Lucienne Van Dijck, Greta De Reyghere en Ingeborg Danz.  Als ensemblezangeres zingt ze bij de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale-Gent waarmee ze concerten gaf in binnen-en buitenland.  Als soliste bij La Petite Bande.  Ze geeft les in het Lemmensinstituut en in de academie van Lede.

SarahVmSarah Van Mol voltooide in juni 2001 zij haar meesteropleiding aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium van Antwerpen in de klas van Bernadette Degelin. Als ensemblezangeres is Sarah vast verbonden aan het Vlaams Radiokoor en zingt ze regelmatig bij andere professionele ensembles, waaronder Collegium Vocale Gent, De Nederlandse Bachvereniging, Currende, Psallentes, ltremontano en Aquarius. Bij het ensemble Euterpe Baroque Consort, waar zij vaste soliste is, kan ze zich uitleven in werken van Monteverdi, Carissimi en tijdgenoten.

Kristien Nijs (°1991) uit Diest begon haar zangstudies op 16-jarige leeftijd in de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Deze studies zette ze uiteindelijk verder aan LUCA-School of Arts campus Lemmensinstituut te Leuven. Hier behaalde ze in 2015 haar Masterdiploma zang met onderscheiding bij Greetje Anthoni en Marina Smolders. Haar passie ligt vooral bij de oude muziek die ze ontdekte in het Atelier Oude Muziek bij Erik van Nevel. Zo is ze zangeres bij Bachplus o.l.v. Bart Naessens en het ensemble Psallentes, o.l.v. Hendrik van den Abeele. Daarnaast nam ze ook al aan verschilllende projecten deel bij La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken. Ze geeft les in GAMW te Geel en de Academie voor Muziek en Woord in Mol.


ClintNa het beëindigen van zijn studies met onderscheiding in het Royal College of Music in Londen, was de contratenor Clint van der Linde als solist reeds te horen in vele concertzalen, zoals: Carnegie Hall (US), Lincoln Centre (US), Tanglewood (US), Royal Albert Hall (Londen), Suntory Hall (Japan), Concertgebouw Amsterdam, Bozar, Queen Elizabeth Hall (Londen), St Martins in the Fields en Crown Hall (Jerusalem). Hij zong onder leiding van heel wat gerenommeerde namen: Masaaki Suzuki, Stephen Layton, Sir Roger Norrington, Frieder Bernius, Nicholas Kraemer, Stephen Cleobury, Peter Schreier, George Petrou, Wolfgang Katchner, Gerhard Korsten, Kazushi Ono, Jan Willem de Vriend, Lawrence Cummings, Paul Dombrecht and Nicholas McGegan.

 BartUvynBart Uvyn studeerde zang aan het Lemmensinstituut en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij zingt bij verschillende ensembles, zoals Currende, Aequalis, Collegium Vocale. Als solist zingt hij zowel in binnen- als buitenland voornamelijk oratoria.

JonathanDeCeusterJonathan De Ceuster studeerde zang aan de conservatoria van Brussel  en Antwerpen en in de Royal Academy of Music in Londen.  Hij is actief als ensemblezanger bij verscheidene barok-en renaissance ensembles waaronder Akademia, Ex Tempore, Amsterdam Baroque Choir, Collegium Vocale Gent, Currende en vele andere.  Als solist stond hij op de scène van de operahuizen van  oa. Antwerpen, Gent, Düsseldorf, Strasbourg en Genève waar hij vooral wereldpremières bracht van hedendaagse composities.  www.jonathandeceuster.com 

Kerlijne_21oktober_0553_bKerlijne Van Nevel is mezzo-sopraan studeerde aan het Lemmensinstituut bij Marianne Vliegen, Lieve Jansen en Dirk Snellings. Daarna ging ze naar Den Haag en specialiseerde daar in de oude muziek, waar ze les kreeg van Barbara Pearson, Peter Kooij, Michael Chance en Jill Feldman. Zij zingt regelmatig in het ensemble Currende o.l.v. Erik Van Nevel, het ensemble Psallentes o.l.v. Hendrik Vanden Abeele en het ensemble Vox Luminis o.l.v Lionel Meunier. In 2006 richtte zij samen met drie mede-studenten een kwartet op dat als ‘Encantar’ werd gedoopt. Deze vier jonge zangeressen concentreren zich vooral op polyfonie uit de 14de, 15de  en 16de  eeuw die zij meestal a capella brengen.

Sean Clayton begon zijn zangopleiding aan het Birmingham Conservatoire bij Julian Pike en zette zijn studies voort aan het Royal College of Music in London bij Neil Mackie. Als een veelzijdige tenor die thuis is in opera en het concertante repertoire heeft Sean reeds wereldwijd op verschillende podia gezongen, zoals Opera Garnier en Théâtre des Champs Elysées in Parijs, Opera National van Bordeaux, het Lincoln Centre in New York, Royal Albert Hall in Londen en vele ander plaatsen. In 2009 was Sean uitgenodigd om deel uit te maken van Le Jardin de Voix, het jonge artiestenprogramma van Le Arts Florissants onder leiding van William Christie. Sindsdien heeft hij aan verschillende projecten met dit ensemble meegewerkt. Recente operarollen die hij heeft uitgevoerd zijn: Pastor in Monteverdi’s Orfeo (Les Arts Florissants), Don Carlos & Tacmas in Les Indes Galantes van Rameau (Il Giardino d’Amore), Boodschapper in Theodora van Handel (Théâtre des Champs Elysées, Paris). www.seanclayton.co.uk

Kevin_D._SkeltonDe Canadese tenor Kevin D. Skelton concerteerde als zanger op vijf continenten met een brede waaier van muziekensembles. Met een stem en een muzikaliteit die zich in het bijzonder lenen tot het uitvoeren van oude muziek, concentreert Kevin zich vooral op de Evangelist van Bach, terwijl ook het zeventiende-eeuwse repertoire en de Franse barokopera zijn interesse weg dragen. Kevin werkt regelmatig samen met een aantal van ‘s werelds beste oude muziekensembles waaronder de Nederlandse Bachvereniging, Collegium Vocale Gent, L’Arpeggiata, Toronto Consort en Opera Atelier met uitvoeringen in gerenommeerde zalen zoals het Concertgebouw, Carnegie Hall, de Opéra Royal du Versaille, en de festivals voor oude muziek in Utrecht en Boston. www.kevinskelton.com

Adriaan DAdriaan_De_Kostere Koster studeerde na zijn studies economie, zang aan het Lemmensinstituut bij Jan Caals, Marianne Vliegen en Lieve Jansen, en in het conservatorium Den Haag bij Andrew Schroeder. Ook volgde hij masterclasses bij Maarten Koningsberger en Christophe Prégardien. Hij concerteert vaak met ensembles als Currende, Psallentes, Graindelavoix en het Vlaams Radio Koor. Hiernaast zingt hij regelmatig als solist, met een voorliefde voor Bach en tijdgenoten.

Yves Van YvesHandenhove zong als jonge sopraan in het knapenkoor In Dulci Jubilo uit Sint-Niklaas. Hij behaalde het diploma Handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit te Leuven. Pas na een paar jaar werkzaam te zijn als economist, besliste hij in 2001 om een muzikale weg in te slaan. Hij volgde aan het conservatorium van Antwerpen gedurende twee jaar een zangopleiding bij Guy De Mey. Als freelancer zong hij reeds in verschillende professionele ensembles, zoals: Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer, Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht, La Petite Bande o.l.v. Sigiswald Kuijken, Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe en de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos Van Veldhoven.

Tiemo_Wang

De Nederlandse bariton Tiemo Wang legt zich voornamelijk toe op hedendaags muziektheater, opera en het oratoriumrepertoire. Bij de Nederlandse Opera zong hij in ‘A dogs Heart” van Raskatov en Die Soldaten van Bernd Alois Zimmermann, en in België werkte hij onder andere bij Muziektheater Transparant en Bl!ndman. Dit seizoen werkt Tiemo met het Productiehuis Hollands Diep in Dordrecht en komend najaar speelt hij de voorstelling ‘Naked Lunch’ met het dansgezelschap Club Guy en Roni.

Tiger Lily~Jiri KylianDe jonge Canadese bariton Drew Santini studeerde aan de Manhattan School of Music en aan The Juilliard School. Recentelijk zong hij de rol van Le Mari in Poulenc’s Les Mamelles de Tirésias bij De Nationale Opera in Amsterdam en de rol van Ben in Menotti’s The Telephone bij het Grachtenfestival in Amsterdam in een productie van de Nederlandse Reisopera in samenwerking met de opera in Göteborg/Zweden. Drew Santini zong cantates van J.S Bach met met Montréal Baroque in Regensburg en bij het Montréal Baroque Festival, Graun’s Der Tod Jesu met het Finnish Baroque Orchestra in Helsinki en Turku en J.S Bach’s Johannes Passion met het Elora Festival Singers & Orchestra. Hij werkt ook vaak met de Nederlandse Bachvereniging en is medeoprichter en co-directeur van het vocaal kwartet, Damask Ensemble. 
www.drewsantini.com

Joris Derder studeerde zang bij Rita Piron en Ludwig van Gijsegem, daarna bij Bernadette DJoris_Derderegelin aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Hij kreeg er les van Lucienne Van Dijck (Lied), Andrew Wise (Oratorium) en Guy Joosten (Opera). Hij volgde masterclasses bij John Norris en Udo Reinemann. Joris wordt vandaag gecoacht door Bart De Kegel. Joris is bariton bij het Vlaams Radio Koor o.l.v. Bo Holten. Hij werkte ook samen met o.a. Kurt Bikkembergs, Jos Van Immerseel, Philippe Herreweghe, Marcus Creed, Kaspars Putnins, Paul Hillier. Joris zong in Carmen van G. Bizet en vertolkte de titelrol in Orfeo van F. Bertoni. www.jorisderder.be

Philippe_SouvagieReeds in de Schola Cantorum Cantate Domino te Aalst was Philippe Souvagie een verdienstelijke koorknaap. Intussen ijverig in de weer alle slaginstrumenten te bespelen met als mooi resultaat een eerste prijs in de Nationale Muziekwedstrijd ( nu dexia) 1978.Dan volgden diverse eerste prijzen van slagwerk,zang en kamermuziek aan het conservatorium te Gent . Masterclasses en privélessen volgde hij bij Noèlle Barker.Voornaamste zangleraars waren Luciènne Van Dyck, Louis Devos, Zeger Vandersteene en Lieve Vanhaverbeke.Hij zong talloze solo’s voor radio,TV en CD ondermeer met het Vlaams Radiokoor waar hij reeds 30 jaar zijn medewerking verleent. Zijn voorliefde voor ensemblezang is een constante in zijn activiteiten. Destijds met de ‘Malufi singers’ en tegenwoordig met de close-harmony groep ‘Blend’ en vooral het ensemble ‘Psallentes’ dat zich specialiseert in het gregoriaans van de late middeleeuwen en renaissance. 

IMG_0084Arnout Malfliet, van opleiding theoloog, filosoof en klavecimbelbouwer, was reeds van kindsaf in de ban van muziek. Hij volgde dwarsfluit, piano en orgel aan de muziekacademie van Halle en behaalde er de regeringsmedaille voor dwarsfluit. Zijn orgelstudie zette hij verder in Passau waar hij studeerde op het grootste kerkorgel ter wereld. De zangmicrobe kreeg Arnout al op zeer jonge leeftijd te pakken in het kerkkoor van Dworp. Het Leuvens Universitair Koor maakte deze ‘besmetting’ alleen maar erger. Als diepe bas verleent hij zijn medewerking aan ensembles als Currende en Victoriaconsort (Erik Van Nevel), Graindelavoix (Björn Schmelzer), Laudantes (Guy Janssens), het Vlaams Radiokoor (Johan Duijck, Hervé Niquet, e.a.) , Ex Tempore (Florian Heyerick), Studium Chorale (Hans Leenders), e.a. …

kairouvenKai-Rouven Seeger, zanger en vocal coach, begon als koorknaap te musiceren bij de Aurelius Sängerknaben in Calw, Duitsland. Zijn professionele studie begon hij aan de ‘Staatliche Hochschule für Musik’ te Trossingen (D). Na het halen van zijn ‘Lehrdiplom’ studeerde hij aan het Londense ‘Trintiy College of Music’ bij Martyn Hill en was hij verbonden aan de St Michael’s Church Cornhill. Tenslotte volgde hij nog twee jaar liedinterpretatie bij Kurt Widmer aan de ‚Hochschule für Musik’ te Basel. Momenteel wordt hij verder gecoacht door Diane Forlano te Gent. Als solist en ensemble-zanger werkte hij samen met de Schubertiade Schwarzenberg, Bachakademie Stuttgart, WDR, BR, Balthasar-Neumann-Ensemble, Collegium Vocale Gent, Concerto Köln, Akademie für Alte Musik, Budapest Festival Orkest, B’Rock Orchestra, BachPlus, Vlaams Radio Koor, Muziektheater Transparant, het BLINDMAN Collectief, het Festspielhaus van Baden-Baden en de Vlaamse Opera. www.kai-rouvenseeger.de